2012. február 4., szombat

Remliel - Felébredés




A nap huszonnégy órájában légy tudatában
Isten jelenlétének. Mert csak így jöhet el a beteljesülés. 
Ki láthatja előre, melyik pillanatot választja ki Ő 
arra, hogy megmutatkozzék? Ezért kell mindig 
éberen figyelnünk.
- Matri Vani -


ALVÓK, ÉBREDJETEK! Mind másként értjük a szót: ébren lenni. A lényege annak, amit keresünk: isteni szeretet és szabadulás a fájdalomtól és a kíntól. Remliel az angyali ébresztő;  célja elhozni nekünk az istentudatot és az egyesülést Örök Énünkkel. Remliel lát el mindazzal, ami ahhoz kell neked, hogy megvívd fény és illúzió, test és lélek csatáját. Amikor ráébredsz, mennyi érzés és bölcsesség lakozik benned, elragadtatottan szemléled feltáruló isteni tervedet. Soha nem tapasztalt erővel támad fel benned a szeretet, az érzékiség, a hála és az öröm érzése.

Valamikor arra tanítottak bennünket, hogy letagadjuk azt a képességünket, melynél fogva tudtuk, mi történik bennünk és körülöttünk. Hosszú időn át úgy tettünk, mintha aludnánk, semmit sem észleltünk, semmit sem tapasztaltunk, és így megfeledkeztünk igazi létünkről. Manapság udvariatlanságnak számít megbántani bárkit, akkor is, ha az őszinteség lenne az egyetlen megoldása a helyzetnek. De nem, mi úgy teszünk, mintha nem vennénk semmit észre, hátat fordítunk olyan alkalmaknak, amikor embertársunkkal szeretetben és megértésben egyesülhetnénk.

Az ébredés azzal kezdődik, hogy észrevesszük, amit máskor nem. A tagadás folyamata olyan gyors, hogy eleinte nehéz megállítani. Mindössze egy villanásnyi érzés, amelyet máris követ az ihlet, amelyet bolondosnak ítélünk, és amelynek befogadására képtelen gyarló voltunk, s a bűntudatot kiváltó idegenkedés érzése kerít minket hatalmunkba, amelyet szégyellünk, ezért magunk előtt is letagadjuk. Értelmed azt sugallja: az ébredés abból ered, amit tudsz, holott igazi utad nem az értelmen át vezet. Ha kétség vagy idegenkedés fog el, tudatosítsd. Vizsgáld meg, miből fakad: igaz belátásból vagy régi korlátaidból, amelyek azért mutatkoznak meg, hogy meginduljon átalakulásod.

Amikor készen állsz a gyors spirituális fejlődésre, őrangyalod Remlielt hívja, hogy ő vigyázzon rád a megtisztulás és a feltárulkozás e keserves korszakában. Remliel a lehető legjobb feltételeket teremti meg fejlődésedhez: hozzásegít, hogy szembenézz saját külön démonaiddal és megtagadott illúzióiddal. Ha elfogadod, hogy ezek a szörnyetegek lelked részei, akkor Remliel segítségével sikerülhet önszeretetté változtatnod őket. Azért támad külső harc és válság, hogy tisztán felfedje korábbi tévedéseidet, amelyek gyakran valaki más nemkívánatos viselkedésében tükröződnek. Ha képes és hajlandó vagy magadba mélyen betekinteni, meg fogod lelni a megoldást. Lépj akcióba, cselekedetedet újonnan szerzett tudatosságodra és az együttérzés reményére építve.

Mélyen elrejtve bennünk van egy sötét, ijesztő hely: ezen át vezet haza utunk. Itt gyűlik össze mindaz a düh, amelyet amiatt érzünk, hogy letértünk a helyes útról, amelynek sejtelme bennünk munkál. Itt lappang némán a kétségbeesés és a rettegés attól, hogy földi életünk eleven pokollá válik. Ennek tudatosítása olyan mélységet követel meg és a hely olyan förtelmes, hogy csak annak van bátorsága vele szembenézni, akit erős, személyes kapcsolat fűz Istenhez. Remliel csak akkor vezet el oda téged, amikor kellőképpen felkészül tél. Amikor eljön ennek az ideje, keress támaszt azoknál, akiket szeretsz és annál, aki ezt az utat már megjárta.

Amint felbukkansz a fényben, Remliel úgy irányítja szellemi tested kiterjedését, hogy áramlatai és frekvenciái Isten' felé tartsanak. Ébren lenni annyi, mint mindent látni és érezni, jót és rosszat "kristálytiszta intenzív tudatossággal, ... mely a teremtés minden zegzugába behatol."Ez csak akkor lehetséges, amikor átváltoztál Örök Éned istentudatának edényévé. Légy készen mindent leküzdeni, ami ettől visszatart! Engedd, hogy Remliel és Isten mutasson neked Utat!


Forrás: Kimberly Marooney: Meditációk angyalkártyával

Kapcsolódó bejegyzések linkjei

Út



Ébredés



Felemelkedés Ösvénye



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése