2011. november 14., hétfő

A szimbolikus látásmód elsajátítása egészségünkért







Tedd magad első intuitív állapotfelmérésed alanyává. A folyamat során arra lehetsz figyelmes, hogy mind jobban tudatára ébredsz a bensődben lakozó különleges világnak. Végül elsajátítod a szimbolikus látásmódot, ami lehetővé teszi az életünkben felbukkanó erőszimbólumok értelmezését. Amikor az ember igyekszik életéből többet látni, magában többet tudatosítani a gyógyulás feltétlenül bekövetkezik. Ehhez szükségünk van egy információ-felvevő rendszerre, ami az egészet valóságossá teszi.

A módszer elvei:

1.
Fókuszáljuk arra a figyelmünket, hogy az életünkben felmerülő kihívásokat megtanuljuk szimbolikusan értelmezni.

Próbáljuk meglelni értelmüket. Gondoljuk végig, és próbáljuk megérteni, miként kapcsolódnak egészségünkhöz. Minden áldott nap figyeljük az elénk kerülő kihívásokat, és kísérjük figyelemmel elménk és szellemünk reakcióját. Vizsgáljuk meg, mitől fogyatkozik az energiánk, és mely területen érzékeljük a veszteséget. Elemezzük az így keletkező spirituális és biológiai aktivitást.

2.
Mindenkor energetikai és fizikai létezőként gondoljunk magunkra.

Energetikai rendszerünk gondolataink és interakcióink rögzítőjeként, illetve továbbítójaként funkcionál. Fejlesszük ki magunkban a szokást, hogy kiértékeljük az életünk részévé váló embereket, tapasztalatokat, információkat. Tudatosan elemezzük ki ezeknek fizikai erőnkre és érzelmeinkre gyakorolt hatását.

3.
Naponta végezzünk önelemzést. 

Ellenőrizzük testünk energetikai rendszerének állapotát. Tanuljuk meg érzékelni energiamezőnkben a felgyülemlő feszültségeket, és tegyünk lépéseket az öngyógyítás beindítására. 

4.
Ha energiavesztést észlelünk, csupán az energia megőrzéséhez szükséges legalapvetőbb dolgokra koncentráljunk. 

Mindig tegyük fel magunknak a kérdést: "Miért veszítek energiámból?"Az energiahiány gyógyításakor mindig vegyük figyelembe intellektusunkat és érzelmeinket. Forduljunk a csakráink igazságához. Mivel kapcsolatos a kihívás: munka, önelfogadás? Ezáltal megkapjuk az a spirituális információt, amely helyzetünk személytelen, a helyzetben rejlő lecke elsajátítására ad lehetőséget. 

5. 
Értsük meg, hogy az energiánkat nem ki, hanem mi vonja el. 

Ismerjük fel, hogy az energiánkat látszólag megcsapoló személy igazából valamelyik részünk tükröződése. Ha például féltékenyek vagyunk valakire, problémánk megoldása szempontjából nem az adott személy, hanem lényünknek abban az emberben tükröződő árnyákos oldala fontos számunkra. Ha a féltékenység tárgyául szolgáló személyre fókuszálnánk figyelmünket, nem lenne esélyünk a gyógyulásra.  Az az ember valójában a tanítónk, s ha a problémát nem tudjunk önmagunkon belül megoldani, az élet újabb és újabb tanítókat helyez majd az utunkba, s mindegyikük nehezebb feladatot állít elénk, mint az előző. Feladatunk sokkal inkább a lecke elsajátítása, semmint az, hogy a tanítóra nehezteljünk. A hibás logika folytán arra a következtetésre jutunk, hogy egy adott személy felelős haragos érzéseink fellobbanásáért, a félelem és hibáztatás rögös, sehová sem vezető útjára tévedünk. Újra meg újra meg kell próbálnunk erőközpontunkra koncentrálni, amíg meg nem érezzük, milyen erővel bír az a bizonyos ember velünk kapcsolatban. Ha a tanító helyett hajlandóak vagyunk a leckére szegezni tekintetünket, máris sokat merítünk a szimbolikus látásmód jótéteményeiből: betekintünk egy igazságba, ami a kihívást közvetíti felénk.

6. 
Egyszerűsítsük a gyógyuláshoz szükséges követelmények sorát.  

Lényegében ugyanaz az út vezet bármilyen betegségből történő gyógyuláshoz. A betegséget fogjuk fel energetikai zavarnak. Ha sikerült felismernünk melyik szakrális igazság vonatkozik helyzetünkre, úgy rendezzük el a gyógyítási folyamatot, hogy megtanulhassuk azt a leckét. Belső gyógyulásunkat kapcsoljuk össze bármely szükséges orvosi kezeléssel. Vegyük igénybe a szükséges segítséget, használjuk megfelelően. Ne feledjük, feladatunk az, hogy keresztül haladjunk sérüléseinken, nem pedig az, hogy bennük ragadjunk. Ne vesztegessük az időt azzal, hogy áldozatként gondolkodunk. Ha áldozatnak tartjuk magunkat, csak súlyosbítjuk betegségünket, helyzetünket, s ha minden gondolatunk e körül forog, az már önmagában is betegségnek tekinthető. Tegyünk meg mindent fizikai testünk támogatására, szedjük be a megfelelő orvosságot, dolgozzuk ki a napi mozgásprogramot, táplálkozzunk helyesen. Ezzel egyidejűleg tegyünk meg mindent energiatestünk támogatására is; szabaduljunk meg rendezetlen ügyeinktől, engedjük el a múlt sérelmeit. Vigyünk véghez a gyógyuláshoz szükséges bármilyen személyes változtatást - váljunk meg stresszforrásként működő munkahelyünktől, párunktól, kezdjünk el meditálni, vagy találjunk mást, ami kikapcsol. A lényeg az, hogy valójában végrehajtsuk a változtatásokat, amiket a gyógyulás megkíván. A beszéd nem gyógyít, a cselekvés viszont igen. A vizualizáció nem fog eredményt hozni, ha egy héten mindössze egyszer gyakoroljuk. Nem válunk fitté, ha egyszer megyünk el az edzőterembe. Testünk gyógyulása, életünk nagy problémáinak megoldása - vagy a szimbolikus látásmód kibontakoztatása - napi gyakorlást és állandó figyelmet kíván. 

7. Vallási meggyőződéseinket nem kell túl bonyolítanunk, elég, ha abban hiszünk, amit az Ég is fontosnak tart számunkra.

Semmit sem nyerünk azáltal, hogy azt gondoljuk az ég bonyolult módon "gondolkodik" és "cselekszik".  Életünket jóval bonyolultabbá tettük, mint szükséges lett volna. Az egészség, a boldogság, az energetikai egyensúly megvalósítása a pozitív gondolkodás és magatartás mentén valósul meg, valamint ha oly módon élünk, ami egyezik igazságérzetünkkel. Már e két elkötelezettség felvállalása elég ahhoz, hogy a transzcendenst magába hordozó biológiai rendszerünk bennünk és rajtunk keresztül dolgozni kezdjen; egyszerű, bár aligha könnyű feladat. Jóllehet életünk díszletei és szereplői különböznek egymástól, az általuk képviselt kihívások azonos tanulnivalót jelentenek számunkra, s a hatások is egyezőek, melyeket ezek a kihívások gyakorolnak testünkre lelkünkre. Minél mélyebben teszünk magunkévá egy igazságot, annál nagyobb mértékben leszünk képesek kifejleszteni a szimbolikus látásmódot, mely révén keresztülláthatunk fizikai illúziókon, s felismerhetjük a kihívásokban rejlő tanulnivalókat. 
  



  • Minden körülményünkön egy szemvillanás alatt lehet változtatni. Az Isteni Erőt nem korlátozzák emberi időtávlatok, emberi térfelfogás, vagy anyagi-fizikai vonatkozások.
  • Légy állhatatos, élj hited szerint!
  • A változás állandó. Minden életforma bonyolult átalakulási folyamatokon és a békesség állapotain halad keresztül. Tanulj meg a változás áramlatával haladni, s ne emelj gátat a változásnak. 
  • Ne mástól reméld a boldogságot - a boldogság belső, személyes állásfoglalás és felelősség.
  • Az élet elsősorban tanulási folyamat. Minden egyes helyzet, kihívás, kapcsolat valamilyen üzenetet rejt magában, amit érdemes megtanulnunk vagy másoknak megtanítanunk.
  • A pozitív energia minden helyzetben sokkal hatékonyabban működik, mint a negatív.
  • Élj a jelenben, gyakorold a megbocsátást. 
Dr. Carolina Myss: A lélek anatómiája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése