2011. szeptember 16., péntek

Változás és átmenet



Elvárnánk, hogy a másik változzon meg, nemde? Amikor a másikról beszélek, ebben beleértem a kormányt, a nagyvállalatokat, a főnököt vagy munkatársat, az adóhivatalt, a családot - rajtunk kívül mindenkit. Nem akarunk változni, de szeretnénk, ha mindenki más megváltozna, hogy életünk más legyen. Pedig, bármilyen változást akarunk is eszközölni, annak belülről kell indulnia. Változni annyit tesz, mint felszabadítani magunkat az elszigeteltség, kirekesztettség, magány, harag, félelem és fájdalom érzése alól. Nyugalomtól áthatott létet teremtünk magunknak, amelyben lazíthatunk és élvezhetjük az élet történéseit - ahol tudjuk, hogy minden rendben lesz. 

"Az élet csodálatos, világomban minden rendben van, és az idő múlásával helyzetem egyre jobb."

Ilyen megközelítésben nem számít, milyen irányt vesz az életem, hiszen tudom, hogy mindig jó lesz nekem. Ezáltal valamennyi helyzetet és körülményt egyformán élvezni tudok. 

Tudsz úgy gondolni a változásra, mint otthonod kitakarítására? Ha mindig csak egy kicsit végzel el, végül az egész lakás ragyog. Nem muszáj mindennel kész lenned, hogy látni kezdd az eredményeket. Ha egy kicsit változtatsz, máris jobban fogod érezni magad. 
Amíg belül nem változunk, amíg nem vagyunk készek tudatunk átformálására, addig rajtunk kívül is minden marad a régiben. Pedig változtatni magunkon hihetetlenül egyszerű, csupán gondolatainkat kell hozzá átalakítani. 
Mit tehetsz magadért? Mitől szabadulnál meg szívesen? Min szeretnél változtatni életedben? Hajlandó vagy ezt megtenni? Állj meg egy pillanatra, és gondolkozz el ezeken a kérdéseken. 
Számos forrásból meríthetsz ötleteket, ha egyszer elhatároztad, hogy változtatsz. Amint kész vagy a változásra, az Univerzum segítségedre siet. Megadja, amire szükséged van. 
Olykor a körülmények rosszabbra fordulnak, mielőtt jóra fordulnának, és ez így van rendjén, ez jelzi a folyamat kezdetét. A kusza szálak lassan kibomlanak, ne add fel a legelején. Te csak ismételgesd kitartóan a megerősítéseket és az új nézeteket, amelyeket szeretnél világképed részévé tenni. Attól a perctől, hogy elszántuk magunkat a változásra, egészen addig, amíg ez be nem következik, egy átmeneti szakaszról beszélünk. Ilyenkor ingadozunk a régi és az új között. Tétovázunk aközt ami volt, és aközt, amit el akarunk érni. Ez egy teljesen természetes jelenség. Időbe telik, amíg biztonsággal mozgunk új helyzetünkben, és végbemegy bennünk a teljes átalakulás. De addig kitartónak kell lennünk a változásért tett erőfeszítéseinkben. Az átmenet időszakában feltétlenül dicsérd meg magad minden apró lépésért, amely előrébb juttatott. Ha korholod magad egy megtorpanásért, a feladat terhessé válik. Használj fel minden elérhető eszközt, amint a régitől az új felé haladsz, 
Sokféleképpen lehet változni. Mit teszel azért nap mint nap, hogy jól érezd magad? Ez nem fog megvalósulni, ha folyton a többieket hibáztatod, vagy belefeledkezel az áldozat szerepébe. Kész vagy ezennel elkezdeni belső békéd és biztonságod megteremtését? Tedd fel magadnak a kérdés: "Tényleg meg akarok változni?" Továbbra is arról akarsz panaszkodni, amiben hiányt szenvedsz? Igazán meg akarod újítani az életed? Ha kész vagy változtatni, meg tudod tenni. Ha kész vagy elvégezni az ezzel járó munkát, akkor jobbá teheted az életed. Nincs hatalmam feletted, és nem cselekedhetek helyetted. Van erőd, s ezt sosem szabad elfelejtened!
Ha megőrizzük belső békénket, állandó kapcsolatban állhatunk a világ valamennyi hasonlóan gondolkodó, békés szándékú emberével. A szellemiség a lélek szintjén összeköt valamennyiünket, és az egyetemes szellemiség érzése, amely most kezd bennünk kibontakozni, az egész világot meg fogja javítani.

Forrás: Louise L. Hay: Az erő benned van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése