2013. június 6., csütörtök

Az elme uralása





Az elménk új módú használata az Új Energia egyik kulcskérdése. Bár sokszor és sokat beszéltem erről, eddig nem lettek írásban lefektetve az alapok. Ezt most pótolnám.

Gyakorlatilag a felvilágosodás korszaka, illetve Desca...rtes „gondolkodom, tehát vagyok” alapvetése óta planetáris szinten is aktuális a mentáltest fejlesztése. Egyéni szinten a mentáltest hatalmas fejlődése ment végbe az elmúlt századokban – hatalmas eredmények születtek. Az elkülönültség bázisán működő elme csúcsteljesítményeket ért el.

A korszakváltással azonban új kihívások jelentkeznek: egyre többen felismerik, hogy egyetlen forrásból származunk, és elkezdtünk az eddig fokozódó elkülönültségből visszatérni az Egy-ségbe.

Egyre inkább felismerjük, hogy a fejlődés lehetősége nem az elkülönültség fokozásában, hanem annak meghaladásában rejlik. Az elme egyéni fejlesztése sok szempontból a határaihoz érkezett. A tudás felhalmozása nem polihisztorokat, hanem egyre szűkebb területre orientálódó specialistákat hozott létre.

Ugyanakkor a teremtő, sőt isteni társteremtő ember megvalósítása is új kihívásokat hordoz – hiszen egyre komplexebb dolgokat kell egyre tökéletesebben manifesztálnunk a fizikai síkon Isten társaként. Isten elméjéből az Univerzális Elméből mind sokrétűbb és összetettebb teremtések modelljét kell átvennünk. Az ezoterikus tanítások megoldása erre az elkülönültségben lévő konkrét elme, és az Egy-ségben lévő úgynevezett „absztrakt elme” összekapcsolása a Mennyei Akarat ötödik sugarának segítségével.

Az absztrakt elme – vagy a lelkünk elméje – a legalacsonyabb, már az Egy-ség részeként működő elme-aspektusunk. Amikor az ötödik sugár segítségével „egyesül a három elme” – a konkrét, a fizikai agyhoz köthető elménk, a lélek elméje és az Univerzális Elme – akkor megnyílik a „mindentudás” kapuja. Ez azonban nem azt jelenti, hogy - mint a legtöbben szeretnénk – „varázsütésre” mindent tudni fogunk, hanem, hogy minden megismerhető információ elérhetővé válik a számunkra. És éppen ebben áll az elme új módú használatának lényege: hogy felkészítsük az elménket ezen információk befogadására és feldolgozására.

Az elme új módú használatának része, hogy felismerjük, hogy a gondolatainknak van formai aspektusa is, és a világosság behozásával hathatunk erre a formára – tökéletesebbé tehetjük. Fény segítségével megváltoztathatók a gondolataink! Része az intuíció mind tökéletesebb és kifinomultabb használata. Az elme elcsendesítésének gyakorlati technikáit alkalmazva mind jobban felismerhetjük a különbséget a saját gondolataink, a környezet hatása, és a buddhikus síkról, a felső elméből érkező gondolatok között. Az intuíciónkra való odafigyelés révén – miközben használjuk az e csatornán érkező információkat – fokozatosan megtanuljuk közvetíteni a felső elménk és lelkünk üzeneteit. A kulcs, hogy ezeket át kell vinnünk a mindennapi életünkbe – a lelkünk rajtunk keresztül meg akar nyilvánulni a fizikai létezésben. És ekkortól velünk van az Univerzális Elme „hátszele” – gondolataink (és így a teremtéseink is) automatikusan az Isteni Rend részévé válnak, hiszen az Univerzális Elme (vagy Isten elméje) az, ami összeegyezteti a fizikai sík minden történését, ami gondoskodik az összes törvény érvényesüléséről.

És ami a jó hír, hogy ez nem elérhetetlen álom, hanem kitartó (általában néhány éves) gyakorlás révén elérhető állapot, melyet már manapság is sok ezer ember elért. Gátló hiedelmeink felismerése és átalakítása után a célzott meditációs gyakorlás elhozza az elme – egyre tökéletesedő – elcsendesülését, lassan lekapcsolódhatunk a tömegtudatosság alacsony frekvenciájú „adásáról”, és egyre többször és egyre tisztábban meghalljuk a lelkünk üzeneteit. Természetesen e folyamat része az érintett szintek „méregtelenítése”, a fizikai, az érzelmi és a mentáltest vibrációinak folyamatos emelése is.

Tanulható és gyakorolható ez a készség.

Szigeti Antal
espavo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése