2011. szeptember 22., csütörtök

Megbocsátó levél



Azt hiszem, még senkinek sem sikerült úgy leélnie életét, hogy sohasem bántották meg. Gyakran azok tudják a legnagyobb fájdalmat okozni, akiket a legjobban szeretünk. A legtöbbször nem szándékosan csinálják, mégis ragaszkodunk a sérelmeinkhez, és gondolatban csak tovább rontunk a helyzeten. Összerándul a gyomrunk, valahányszor felidézzük az incidenst. Éjszakánként álmatlanul hánykolódunk azon tépelődve, hogy kellett volna reagálnunk. Az, aki megbántott, már réges-rég elfelejtette, de mi még akár hetekkel, hónapokkal, sőt évekkel később is szenvedhetünk tőle.
Természetesen az lenne az  ésszerű, ha megbocsátanánk az illetőnek, majd elengednénk az egészet, de ezt nem könnyű megtenni. Viszont annál lényegesebb. A gyötrelem addig fog tartani, amíg gondolatban meg nem békülünk, hogy aztán elengedhessük az egészet. Szerencsére Mihály arkangyal ebben is segít.
Szükség lesz fehér gyertyára, tollra, papírra. 
Amikor készen állsz bocsáss meg annak, aki megbántott, tegyél egy fehér gyertyát magad elé vagy, ha van az oltárod közepére. A papírt és tollat szintén tedd oda. Gyújtsd meg a gyertyát és ülj le elé. Meredj a vibráló fénybe, és idézd fel az illető arcát. 
Tudd, habár mindenki a tőle telhető legjobbat próbálja tenni minden áldott pillanatban, de amit a másik tett elfogadhatatlan. Mégis megtörtént. Bár most megbocsátasz neki, nem engeded, hogy a jövőben még egyszer előforduljon, hogy így bánjanak veled. Gondolj a konkrét történésre, hiszen ezt kell megbocsátanod. Természetesen a dolog következtében szenvedtél , de az érzéseidet te magad szülted. Az incidenst magát kell megbocsátanod. 
Nincs értelme azt kérdezni, miért tette a másik, amit tett. Még ha tudnád is, az sem csökkentené a fájdalmadat. Egyébként legtöbbször ő magas se tudja. 
Ismerd be, hogy kettőn áll a vásár. Nem bonyolódtál bele valamibe, amit jobb lett volna hagyni? Nem rejtetted el a sértettséged, azt mondván a másiknak, hogy nincs semmi baj, amikor pedig nyilvánvalóan volt? Ha már máskor is megbántott az illető, miért nem hagytad ott már rég? Biztos van jó oldala is annak, hogy tartod még vele a kapcsolatot. Ha elfogadod saját felelősségedet, többé nem tekinted magad áldozatnak. 


Most itt az ideje, hogy levelet írj neki. Ő sohasem fogja elolvasni, úgyhogy szabadon fogalmazhatsz. Idézd föl az együtt töltött kellemes perceket, ha voltak ilyenek. Vesd papírra a fájdalmat okozó dolgokat, és magyarázd el, milyen érzést keltett benned. Érzékeltesd az indulatodat, a haragodat és a tehetetlenségedet. Írd le, hogy megbocsátasz mindazért, amit veled tett.   Vess papírra minden lényeges gondolatot. Tudasd vele, hogy megbocsátottál neki, és készen állsz elfelejteni az esetet. Ami történt, megtörtént. Fátylat rá. Te immár elengedted a dolgot, és többé már nem jössz indulatba, ha eszedbe jut. Írd le, amit még szükségesnek érzel. A legvégén tedd hozzá:"feltétel nélkül megbocsátok neked". S végül írd alá a levelet!
Olvasd át a levelet párszor, és javíts bele, ha kell. Amikor biztos vagy benne, hogy elkészült, és mindent leírtál, amit akartál, tedd bele egy borítékba és címezd meg. A lezárt borítékot rakd az oltárra, a gyertya elé. 
Kérd meg Mihály arkangyalt, hogy nyújtson neked elegendő segítséget és támogatást a levél elengedéséhez. Várj, amíg meg nem érzed a jelenlétét, utána tartsd a borítékot a gyertyalángba, és bocsáss meg annak, aki megbántott. Ha lehet, hangosan is fejezd ki. Képzeld el, hogy a szertartással az illetőnek is sokat használsz, és felhagy az efféle elfogadhatatlan viselkedéssel. 
Óvatosan égesd el a borítékot. Amikor a levél elhamvadt, köszönd meg Mihály arkangyalnak , hogy az élet minden területén melletted áll. Oltsd el a gyertyát, és folytasd a napodat. Hamar változásokat fogsz tapasztalni. A bánatod és fájdalmad terhe nélkül boldogabbnak és energikusabbnak fogod érezni magad. 
Ha a hitveseddel, élettársaddal vagy valamilyen rokonoddal kapcsolatos az ügy, előfordulhat, hogy többször kell megismételni a szertartást. Legtöbbször elég, ha megbocsátasz, és ezt az érzést kiküldöd az univerzumba. Ám, ha régóta őrizgeted a fájdalmat, lehet, hogy rendszeresen el kell végezni a rítust, hogy elérd a kívánt eredményt. 
Minden tettünk következménnyel jár. Azzal csak jót teszünk a másiknak is, ha megbocsátunk neki, mert csökkenthetjük tette karmikus hatásait. Mihály arkangyal a saját karmánkat is segít feldolgozni. 


Richard Webster: Mihály Arkangyal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése