2011. augusztus 6., szombat

A lélek fejlődése - második szakasz



Az első átmenet - A fogantatástól az első éven át

A végső döntés

Az ember legnehezebb átmenete a szülőcsatornán tett utazás. Jóval nehezebb, mint a halálnak nevezett átment, mivel egyedül úgy térhetünk át végtelen formánkból egy fizikai test véges formájába, ha lecsökkentjük a rezgésszintünket. A megtermékenyülést megelőző és a terhesség alatti folyamat során több lehetőségünk is adódik, hogy újra áttekintsük a lehetséges kapcsolat, és meghozzuk a végső döntést. Előfordulhat, hogy bizonyos terveket nem tartunk életképesnek. Mivel mindannyiunknak szabad akaratunk van, mindig lehetséges, hogy spirituális családunk tagjai olyan irányt vegyenek, amelyben nem képesek teljesíteni velünk kötött megállapodásukat. Ebben az esetben dönthetünk a menekülés mellett, hogy megvárjuk a megfelelőbb időt. Több vetélés mögött ez az ok húzódhat meg. Ha az újra áttekintés után mindent megfelelőnek találunk, és mind az anya, mind a gyermek egyetértenek, a fogantatási folyamat megindul. A lélek első átmenete fizikai alakba az anyaméhben valósul meg. A terhesség ideje alatt a lélek megtapasztalja első emberi élményeit. Ellentétben azzal, amit a legtöbb szakember gondol, a kommunikáció az anya és a magzat között gyakran nagyon erős. 

Isten keresése

A születés után is előfordulhat, hogy a lélek meggondolja magát. Gyakran ez a helyzet bölcsőhalál esetén. Ha a maradás mellett döntünk, az első dolgunk, hogy energetikailag kötődünk szüleinkhez, gyámunkhoz, majd más családtagunkhoz és a közvetlen környezetünket alkotó fontos emberekhez. Amint ezeket a kapcsolatokat megkötöttük, megindul a magasabb jelentés keresése. Ebben az időszakban kezdjük befogadni az első elképzeléseinket Istenről. Legtöbben abban a hitben növünk fel, hogy Isten egy mindenütt jelenlévő lény, aki fentről figyel minket, és gondoskodik minden igényünkről. Az angyali csoport azt mondja, hogy mivel a szüleink fölénk magasodnak, és mi rájuk vagyunk utalva, amíg gondoskodnak rólunk, rájuk alapozzuk első Isten-képünket. Ezért is hisszük, hogy Isten és a Menny mindig valahol "kívül" és felettünk van.

Az energia-szerepmodell

Jóformán a megtestesülésünk pillanatától megkezdődik az energia-szerepmodell keresése. Gyakorta egy közelünkben lévő felnőttben lelünk rá, akinek látszólag a mienkhez hasonló az energetikai lenyomata, és akiről lemodellezhetjük magunkat. Ez rendszerint megegyezés dolga. Ez a megegyezés, amely akár egész életünkre is kiterjedhet, magabiztosságot ad, hogy képesek vagyunk megbirkózni az emberi léttel, ahogyan azt az energetikai lenyomatot is megadja, amely útmutatónkká válik.

Steve Rother 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése