2011. augusztus 15., hétfő

Légy hiteles!



Az őszinteség hitelességet jelent - ha őszinték vagyunk, nem hazudunk, és nem öltünk álarcokat. Bármilyen legyen is a valódi arcod, mutasd meg azt - kerül, amibe kerül. Ne feledd, ez nem azt jelenti, hogy le kell tépned mások álarcát. Ha ők boldogok a hazugságaikkal, joguk van a választáshoz. Vésd jól az eszedbe: önmagadhoz légy őszinte! A világon senkit nem kell megváltoztatnod. Ha te magad fel tudsz nőni, az éppen elegendő. Ne légy reformer, ne próbálj másokat tanítani, és ne próbálj senkit megváltoztatni. Ha te magad megváltozol, az elegendő üzenet lesz. A hitelesség azt jelenti, hogy őszinte maradsz benső önmagadhoz. Hogyan maradhatsz őszinte? 
Három dolgot kell megjegyezned. 
Egy: ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kellene lenned. Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni; máskülönben az egész életed elvesztegeted. Lehet, hogy veszélybe sodor; akkor nézz szembe a veszéllyel, de mindig maradj hűséges a benső hanghoz. Akkor lehetőséged nyílik egy napon elérni oda, hogy táncra perdülj a boldogságtól. 
Mindig tartsd szem előtt: te vagy a legfontosabb. Ne hagyd, hogy a többiek irányítsanak vagy korlátozzanak. Mindenki készen áll arra, hogy útmutatót adjon az életedhez, de az útmutató benned rejtőzik, magadban hordozod a bejárandó utat. 
Csak, ha már megtetted az első lépést, akkor válik lehetségessé a második -, hogy sose viselj álarcot. Ha dühös vagy, legyél dühös. Veszélyes lehet, de ne mosolyogj, mert az hazugság. Nincs abban semmi rossz, ha haragszol. Ha nevetni akarsz, nevess. Lassan-lassan látni fogod, hogy a rendszer működésbe lép. Ha valóban működik, hallani a duruzsolást. Láthatod is - ha valakiben jól működik a rendszer, érzeni körötte a duruzsolást. Sétál, s a lépteiben tánc van. Rád néz, és valóban néz; nem csak langyos, igazán meleg a tekintete. Ha megérint, valóban megérint, érzed, ahogy energiája a testedbe áramlik. Ne viselj álarcokat, mert az rendellenes működéshez vezet, gátakat állít a rendszeredbe. 
És a harmadik dolog a hitelességről: mindig maradj a jelenben, mert minden hamisság a múltból vagy a jövőből érkezik. Ami elmúlt, elmúlt. Ne nyugtalankodj miatta, és ne hordozd teherként, mert lehetetlenné teszi, hogy igaz maradj a jelenben. És mindaz, ami még nem jött el, az még nem jött el. Ne aggódj feleslegesen a jövő miatt, mert különben betolakszik a jelenbe, és megmérgezi. Maradj őszinte a jelenben, és akkor hitelesen élsz. Az itt és most élt élet a hiteles élet. Nem a múlt, nem a jövő - ez a pillanat a minden. Ez a pillanat az egész örökkévalóság. 
Csak erre a három dologra van szükség, és igazzá válasz. Azután bármit mondasz, igaz lesz. 

Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése