2011. augusztus 7., vasárnap

A lélek fejlődése - negyedik szakasz


Felelősség és az érettség kezdete
A tízes évek elejétől a harmincas évek végig

A kereső

Az életút negyedik szakasza akkor érkezik el, amikor fizikai alakban megtestesült lélekként az erőnket jóval érettebb, az életünket ténylegesen irányító döntések meghozatalán keresztül fejezzük ki. Ilyenkor folyamodunk gyakran lázadáshoz, hogy ilyen módon juttassuk érvényre újonnan szerzett erőnket. Az erőnek ez a második hulláma gyakran a legyőzhetetlenség érzésével ruház fel. Az erőnkbe vetett túlzott hitünk ideális helyzetet teremt számunkra, amelyben felfedezhetjük határainkat. Ebben a szakaszban semmi sem szent, és folyamatosan újraértékelünk mindent a mezőnkön belül. Még a szülőktől és tanároktól kapott erős meggyőződéseket is vakmerően felülvizsgáljuk érettségünk kezdetének új erejében. Mindez magyarázza, miért vagyunk olyan igatagok tizenévesként és fiatal felnőttként. Amint túljutottunk az élet első három szakaszán, jóval érettebb erőbázissal rendelkezünk, és egy jóval világosabb képet alakítunk ki arról, akik vagyunk. 

Felelősség

Ezen a szinten mindannyiunknak megadatik a lehetőség, hogy megtanuljuk: a személyes felelősség a személyes erő ellensúlya. Személyes erőnket azzal fokozzuk a leghatásosabban, ha mind nagyobb felelősséget tudunk vállalni. Bár önmagában a felelősség nem tekinthető elsődlegesnek, mégis több olyan elsődleges életfeladat fontos összetevője, amely saját erőnk megszerzéséhez és gyakorlásához kapcsolódik.

Elsődleges életfeladatok

Leggyakrabban az élet negyedik szakaszában indul el az elsődleges életfeladataink irányítása. Rendszerint katalizátorunk kapcsolatba lép velünk, amely kapcsolatban rendeltetés szerint pozitívan vagy negatívan aktiválja elsődleges feladatunkat. Ha életfeladatunk teljesítéséhez egy energiamátrixot (annak módja, ahogyan az energiára vagyunk programozva), az ebben az időszakban válik világossá. Ez az időszak, amikor rendszerint ráismerünk arra az irányra, amelyet követünk. Ám nem mindig pozitív. Ha például több "sikertelen" inkarnációnkban próbáltuk irányításunk alá vonni az adott életfeladatot pozitív módon, gyakran fordulunk negatív eszközök felé,hogy teljesítsük céljainkat, mert jobban tanulunk a negatív helyzetekből, mint a pozitívakból. 

Második szintű kapcsolatok

A második szintű kapcsolatok életünknek ebben a szakaszában fejlődnek ki. Ezek rendszerint heves szerelmekben vagy olyan szoros baráti kapcsolatokban mutatkoznak meg, amelyek egész életünket végigkísérik. Ekkor kezdjük felismerni, milyen fontos a személyes felelősség erővel történő egyensúlyozása. Ekkor kezdjük felfedezni azt az örömöt és boldogságot, amit akkor tapasztalunk amikor jó érzésekhez próbálunk másokat hozzásegíteni. 

Steve Rother

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése