2011. augusztus 26., péntek

Érzelmek megélése



Amikor "palackba zárjuk" érzéseinket, elzárjuk testünket attól, hogy az életenergia átáramoljék rajta. Ezeknek a meg nem érzett, ki nem fejezett érzéseknek az energiája nem képes felszabadulni és ott marad valahol mélyen a testünkben, és érzelmi vagy fizikai kellemetlenségeket, akár kisebb vagy nagyobb betegségeket is okozhat. 
Sok tartanak az ún. negatív érzésektől, attól félnek,ha utat engednek ezeknek, akkor érzelmileg összetörnek, megsemmisülnek. Ha van bátorságunk egy érzést tökéletesen átélni, akkor az addig eltorlaszolt energia gyorsan felszabadul, az érzés feloldódik. Ha egyszer átéled azt az élményt, amit a régi, elfojtott érzésektől való megszabadulás jelent számodra, több energia és életerő fogja gazdagítani életedet. Meg kell tanulnod, hogy amint az érzések felébrednek benned, azonnal végy róluk tudomás: ezzel biztosítod, hogy szabadon áramolhassanak és így marad "tiszta" a csatornád. Bizonyos érzésektől félünk, de ha elfojtunk egy érzést, érzelmi fájdalmat fogunk tapasztalni. Ha viszont beletörődünk, elfogadjuk teljesen, csak egy erős érzést élünk át, nem egy hosszan tartó fájdalmat. Nincsenek "negatív" és "pozitív" érzések, mi magunk tesszük egyiket negatívvá, másikat pozitívvá. Van néhány olyan érzés, amelyet a legtöbb ember riadtan igyekszik elkerülni. 

FÉLELEM - A legfontosabb az, hogy felismerd és elfogadd a félelmeidet. Ha elfogadod magad olyannak, mint akinek félelmei vannak és nem akarod elhárítani magadtól ezt az érzést, nagyobb biztonságban kezded érezni magad és félelmed csökkenni fog. 

SZOMORÚSÁG - Szoros kapcsolatban áll a nyíltszívűséggel. Ha tűröd, hogy szomorúnak érzed magad, különösen, ha képes vagy sírni is, azt fogod tapasztalni, hogy még inkább nyíltszívű leszel és még több szeretetet fogsz érezni. 

BÁNAT - A szomorúság intenzív megnyilvánulása, ami a halálhoz, az elmúláshoz kapcsolódik. Nagyon fontos, hogy átadd magad a bánatnak és ne zárkózz el tőle. A bánat olykor hosszú ideig elhúzódik vagy időnként visszatér. El  kell fogadnod ezt az érzést és gyűjts erőt, hogy elviseld, amikor rád tör. 

SÉRTŐDÖTTSÉG - A sebezhetőség megnyilvánulása. Hajlamosak vagyunk arra, hogy a sebezhetőségünket a védekezés vagy a megbántottság álarca mögé rejtsük, mert akkor nem kell elismernünk. Pedig az jó, ha kimondjuk, bevalljuk, de ne bántsuk meg a másikat. 

REMÉNYTELENSÉG - A beletörődés, a megadás rokona. Amikor reményvesztettnek érzed magad, az azt jelenti, hogy egód feladata a küzdelmet, felismerted, hogy régi sémáid egyike sem működőképes. Ha valóban minden küzdelmet feladsz és teljesen reményvesztettnek érzed magad, ezt egy békés időszak és az univerzumnak való behódolás új szintje fogja követni. 

HARAG - Akkor érzünk haragot, amikor saját erőnket elnyomjuk és hagyjuk, hogy valaki más uralkodjon rajtunk. Általában lenyeljük a mérgünket és eltompulunk. Amint kezdjük visszanyerni erőnket, legelőször a magunkkal hurcolt, elfojtott haragot fogjuk érezni. Azok számára, akik most kezdnek tudatosabbá válni, határozottan pozitív jel, amikor határozott haragot éreznek. Ez azt jelenti, hogy erejüket hamarosan visszanyerik. Ha életedben sosem engednéd megnyilvánulni a haragodat, olyan helyzetekbe és olyan emberek közé kerülnék, akik és amelyek fokoznák elfojtott haragodat. Sokan nem merik kifejezni haragjukat -attól tartanak, hogy valami olyasmit tesznek, ami valóban veszélyes. Ha ezt érzed, fogadd ezt el és teremts olyan helyzetet, amelyben nyugodtan kitombolhatod magad.  

Érzelmeink elfogadása elengedhetetlen feltétele annak, hogy az univerzum alkotó csatornájává válhassunk. Ha nem engedjük érzéseink szabad áramlását, a csatorna hamar eltömődik. Ha sok érzelmet, érzést raktározunk el magunkban feldolgozatlanul, a rengeteg panaszkodó hang nem hagyja majd, hogy megértsük intuíciónk finomabban jelentkező hangjait. 

Részletek Shakti Gawain: Élj a fényben című könyvéből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése