2012. március 22., csütörtök

Holdolat




A Hold rejtélyes égitest. Mind az ősi, mind a modern kultúrákban megkülönböztetett tisztelet övezi szerte a világon. A Hold és a Nap alakja szinte minden ősi teremtéstörténetben szerepel. 

A holdfázisok különösen fontos szerepet töltenek be az asztrológiában. A Holdnak, mint szabad léleknek természete, ritmusa és ciklusai vannak, amelyek hatással vannak ránk is. A Hold négy jelentős fázison halad át egy hónap alatt: Újhold, Növőhold, Telihold és Fogyóhold. Minden szakasz más és más energiával rendelkezik, így más módon hat érzelmeinkre és lehetőségeinkre. Mindenképpen érdemes erre tudatosan odafigyelnünk, hiszen a holdciklusok befolyásolják a Föld elekromágneses terét, terméshozamát és időjárását. 


Ebben az évben nagyon jelentős energiákkal bírnak az újhold és telihold napjai. Minden ilyen napon erőteljes lélekhangoló energiák áradnak rendszereinkbe és érzéseinket szólongatják.

"Újholdkor elsősorban beáradó, behangoló és feltöltő erők érkeznek, melyek teliholdig dolgoznak bennünk és hangolják érzéseinken át lelki terünket. Telihold napján a bennünk felismert, felesleges energiák elengedése, valamint a hangolások erőinek tudatosítása folyik. Olyan érzelmi erők segítenek ebben, melyeket szív szintünkről küld lelkünk. Ezeken a napokon különösen figyeljük szívbéli érzéseinket és az általuk küldött jelzéseket." (1)




               


"Minden újholdkor energiáink letisztultan állnak az érkező beavató és alakító hatások előtt.

Ekkor energiarendszerünk olyan csúcsponti állapotban van, amikor képes magába fogadni és ugyanakkor magából átadni a szükséges energiákat. Ebben az állapotban sokkal könnyebben kezdünk neki bármilyen átalakulásnak, mert az emberi tudat ilyenkor sokkal fogékonyabb. Az újhold kitágítja tudati tereink horizontját, ezzel befogadóvá tesz minket mindenre, minden új-ra. A leáradó és beállító erők ekkor kezdik el munkájukat fizikai síkon is, hiszen először szellemi és lelki tereinket hangolják. Ha tudatos befogadók vagyunk, fizikailag is érezhető változásokat tapasztalhatunk.
 

A növekvő hold a belélegzéssel, a felvétellel és a növekedéssel van kapcsolatban. Az energiák befelé hatnak, vagyis minden olyan dolog végezhető el ilyenkor könnyedén és tartósan, amely a táplálást és növekedést célozza. Szervezetünk inkább az erősítésre, a felvételre vált fogékonnyá, de az öngyógyító erők ilyenkor erősek. Ezért nyitottan forduljunk az isteni Fények irányába és tudatosítsuk magunkban fejlődési, tanulási szándékunkat. A növő hold jegyében az érkező energiák „leáradó-módban” vannak, felnyitják az aktuális aktiváló kódokat és elkezdik a beállításokat, melyek elsősorban feltöltő-kiürítő jellegűek. Ez azt jelenti, hogy az érkező fényerők feltöltik az adott részeket, miközben kiürítik/kitolják belőle a nem kívánatosakat. Sokszor ez fizikai tünetekkel is jár. Van például, akinek folyamatosan, minden megfázás nélkül folyik az orra. Ilyenkor érdemes tisztító meditációkat végezni, a könnyebb befogadás érdekében.

Holdtöltekor érjük el a felvevőképességünk csúcsát, de szervezetünk gyakran reagál idegességgel erre az időszakra a fokozott Holderő leáradás miatt. Lelkünk ekkor nagyon nyitottan válaszol mindenre. Felszínre jöhetnek elnyomott érzések, gondolatok, melyek megszabadulásra várnak. Ez a nap így a kiürülés napja is. Ezért érdemes minden olyant elengedni magunkból, ami feszültséget, zavart, gátat okoz. Egyszerűen ismerjük fel mi az a dolog/dolgok, ami zavar minket. Szívünk jelzőrendszere segít nekünk ebben. Majd kérjük meg Holdanyát vegye el tőlünk és változtassa át, majd gondolatban „postázzuk” el neki mindezt. Ne feledjünk köszönetet mondani neki.  
Telihold napja segít minket felesleges érzelmeink elengedésében. Tedd bele kerek Fényébe azokat az érzelmi dolgokat, melyekre már nincs szükséged és kérd meg Holdanyát vigye el fogyó arcával belőled. Érezd minden nappal egyre könnyebbnek magad, ahogyan a fogyó Hold megszabadít terheidtől…

A fogyó hold  megszabadít minket a kétségektől, hiszen ha a növekvő hold a belégzés szakasza, akkor ez a kilégzésé. Az energiák ilyenkor kifelé hatnak, vagyis minden olyan dolog könnyedén és tartósan elvégezhető, amely a tisztulást, megszabadulást és adakozást jelöli. A lelkünk ilyenkor adakozó, adni, megmutatni vágyó. Az ekkor ható hangoló energiák ilyenkor leginkább „felszálló”, elengedő-befogadó módban vannak. A már felnyílt aktiváló-kódok visszajelzése és esteleges korrigálása folyik. Ekkor olyan erők hatnak, melyek rögzítik a kívánatos változásokat úgy, hogy közben felszabadítják az ezeket gátló energiákat. Segíthetünk, ha olyan meditációkat végzünk, melyek elfogadják és rendszerünkbe építik a szükséges beállításokat. Ezzel együtt kérjünk harmonizálást is, mert a beáradó fények sokszor telítődés szerű feszült érzést okozhatnak.

Ha folyamatosan nyitottak és pozitívak vagyunk a minket segítő erőkkel szemben, és tudatosan segítjük önmagunkat az el-, és befogadásukkal, energiarendszerünk átalakulása harmonikusan és a nekünk megfelelő módon mehet végbe.


Tartsunk fenn folyamatos kapcsolatot szívünkön át lelkünkkel, hogy minden visszajelzés vezessen és megerősítsen döntéseinkben. Ez a jelzőrendszer sosem hazudik nekünk, így önmagunk választhatjuk meg, mi a hasznos és előrevivő számunkra." (2)





Telihold 2012:
Újhold 2012:
Január 9.
Január 23.
Február 7.
Február 21.
Március 8.
Március 22.
Április 6.
Április 21.
Május 6.
Május 20.
Június 4.
Június 19.
Július 3.
Július 19.
Augusztus 2.
Augusztus 17.
Augusztus 31.
Augusztus 16.
Szeptember 30.
Szeptember 16.
Október 29.
Október 15.
November 28.
November 13.
December 28.
December 13.


Forrás: (1) Pusztai Orsi 2012. márciusi üzenete
              (2) Pusztai Orsi írása a Holdfázisokról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése