2012. január 10., kedd

A gyógyító 12 paradigmája - segítő elvei



Gyógyító= az az egyén, aki megalkotja azt a kényelmes teret másoknak, amelyben önmagukat gyógyíthatják. 


Most, hogy teljes képességű emberként tanulunk élni, azzal a kihívással nézünk szembe, hogy többé nem helyénvaló átadni másoknak az erőnket; még a gyógyítóknak, segítőknek sem. Mindez drasztikus változást jelent a segítségéről kialakított képben és paradigmáiban. 

1. Középpontban a teljes képességű ember

Az Új Föld magasabb vibrációiban csupán akkor valósulhat meg gyógyulás, ha az emberek megtartják saját erejüket. Mindig az az elsődleges cél lebegjen a szemünk előtt: úgy segítünk másoknak,hogy nem vesszük el az erejüket. 

2. Gyógyítás kérése

Csak kérésre gyógyíthatunk. Többé nem lehet mások gyógyulását segítenünk, csak ha kifejezetten kérik.

3. Szándék

Az új energiában csupán magasabb szándékkal lehetséges segíteni a gyógyulást. További fejlődésünk során ráébredünk, hogy többé nincsenek titkok. Ezért - segítőként - hagynunk kell, hogy önmagunk és szándékaink teljesen nyilvánvalóvá váljanak. 

4. Felfogás

El kell fogadni: a betegség nem mindig annak a jele, hogy valami rossz. Vannak olyan pillanatok, amikor a betegség szükséges a változás előidézéséhez, és mindössze annyi a szerepünk, hogy segítsük a folyamatot. Fontos felismerni, hogy a betegség csupán az egészség egy állapota, és a gyógyító segítőnek meg kell tanulni minden állapottal együtt dolgoznia, hogy megalkothassa azt a teret, ahol az egészség uralkodik.

5. Igazság

Segítőként fontos, hogy az ember a saját igazát mondja. Ezzel együtt pedig tudnunk kell, hogy az igazság mindig folyamat. Így engedjék át magukat a kimondott szavak fejlődésének, és olyan módon beszéljenek igazukról, hogy mások kiállhassanak saját igazuk mellett, ne érezzék fenyegetve magukat. Becsüljenek meg mindennemű igazságot, még ha másnak is tűnik, mint a sajátjuk. Ne feledjék: a vetélkedés csupán annak a polaritásnak az illúziója, amelyben élünk.

6. Kiegyensúlyozott ego

A kiegyensúlyozott ego a gyógyítás segítésének alapfeltétele. Ezért segítőként fontos, hogy gyakran ellenőrizzük egonkat, és alaposan vizsgáljuk át a cselekedeteink vagy szavaink mögött húzódó motivációinkat. Ha az ego túl nagyra nő, elvág minket a forrásunktól. Ám, ha nem elég nagy, soha nem találjuk meg a helyünket gyógyítóként. 

7. Tisztánlátás

Meg kell tanulnunk a tisztánlátás művészetét, hogy ítélkezés nélkül dönthessünk, továbbá meg kell tanulnunk alaposan megfigyelni mindent, ami belép a mezőnkbe, és csupán azokat a dolgokat és lehetőségeket kiválasztani, amelyek teljessé tesznek. Minden mástól ítélkezés nélkül meg kell szabadulnunk. Nem kell, hogy mindennek  a részesei legyünk. Sőt tanuljuk meg csupán azokat kiválasztani, amelyek táplálnak, és a fejlődésünket szolgálják. 

8. Biztonságos tér megalkotása

A segítő által választható legbiztosabb szavak: "nem tudom". Így tanítás közben teret hagyhatunk, hogy mások teljes képességei kibontakozzanak. Senki sem tudhatja mindenre a választ, de együtt mindannyian sikerrel rálelhetünk.

9. Sebezhetőség

Gyógyítóként igaz erőnk sebezhetőségünkben rejlik. Emberségünk tesz minket különbözővé. Tanuljuk meg, hogy ez a ragyogás átjárja minden cselekedetünket, és hogy a hibákban nyíltan osztozzunk másokkal. Ily módon érzékelt gyengeségeink hamar a legnagyobb erőinkké válhatnak. 

10. A gondolkodás hatalma

Ne feledjétek: talán nem tudunk irányítani minden egyes gondolatot, amely megfordul a fejünkben, de azt befolyásolni tudjuk, hogy mi marad ott. Ezért az a felelősségünk, hogy irányítójává váljunk saját gondolatainknak, és megosszuk ezt a folyamatot azokkal, akikkel együtt dolgozunk. 

11. Motiváció

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy mindenkit ugyanaz az alapmotiváció hajt. Valójában mind olyan vagyunk, akár a kisgyermek: sötét szobában tapogatózunk, keressük az ajtót, amely visszavezet a világosságba. Legkönnyebben úgy találjuk meg az utat, hogy nem bántjuk egymást, amikor megfogjuk egymás kezét.

12. Felelősség

Nem gyógyíthatunk meg másokat. Lehetetlen. Csupán az lehetséges, hogy megalkossuk és felajánljuk nekik a teret, amelyben meggyógyíthatják önmagukat. Ezért ne vállaljatok felelősséget senki más meggyógyulásáért, kizárólag csak a sajátunkért. Ha azt tapasztalod, hogy a klienseid elvonják az energiádat, ez azért van, mert felelősséget vállaltál a gyógyulásukért. Ne feledjétek: a felelősség az erő mérlege. Úgy segítesz másokon, hogy azok saját gyógyulásukért maguk vállalják a felelősséget, így megtarthatják erejüket.     


Steve Rother: Életfeladatok, életminták
(Édesvíz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése