2011. december 18., vasárnap

Az ember mint Mester



Ha az ember magára talált, és tudja, hogy ő is isten, mert Isten ereje hat benne, MESTERLÉLEKKÉ válik. A természet valamennyi szelleme hallgat a szavára, és örömmel engedelmeskedik neki. 

"Kegyelemmel változtasd át alázatosan a világot."

Isten kegyelmet kíván, a kegyelem pedig fölötte áll az emberi törvényeknek.

A tudatalattiban tároltak és az egykori tettek szubjektív megítélése szerint az emberi törvények a megfelelő kompenzációval, szilárd akarattal, gyakori ismétléssel és az új szituáció teljes és korlátlan elfogadásával kiegyenlíthetők. A "megfelelő" kompenzáció ez esetben a régi, esetleg nem megfelelő viselkedésmód és az esetleges mulasztások kölcsönös és személyes megbocsátásnak legfontosabb, szükséges elemeit jelenti. Ezek nélkül nem lehetséges a karma tartós feldolgozása. Az illetőnek őszintén meg kell bánnia tettét, és el kell határoznia, hogy ettől kezdve  a hasonló helyzetekben másképpen cselekszik. Ezzel kiegyenlíti a karmáját és új rezgést vesz fel. A karma tanulást jelent, vagyis a tapasztalatok általi fejlődést. Alapjául mindig a korábbi gondolatai programok és érzelmi minták szolgálnak, amelyek azonban minden pillanatban (időtényező) és minden szempontból (térbeliség) megváltoztathatók. A kegyelem szellemi törvénye szerint az illető "mennyi kölcsönt" kap, melyet a jövőre irányuló pozitív tetteivel fizethet vissza karmikusan. 

Ez magyarázza azt a tényt, hogy a terapeuta is éppen ott tapasztal javulást, illetve gyógyulást, ahová mások révén gyógyulást közvetít. A rezonancia törvénye szerint ugyanis pontosan azokat az embereket vonzza, akiknek a saját  tapasztalatai alapján leginkább segíthet. Ha a rendkívüli képességét nem a saját és mások javára fordítja, negatív karmát halmoz fel. 

Diethard Stercz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése