2012. július 17., kedd

Solara júliusi szörf riportja








Új irányunk kiválasztásában




Július átmeneti hava egy rendkívül erőteljes időszak. Eljött ugyanis az ideje, hogy döntsünk: továbbra is a régi irányba haladunk –e, vagy netán sávot váltunk és új irányt veszünk. Ha eme utóbbi mellett döntünk, azzal megnyitjuk magunk előtt az utat teljesen új élmények, személyek, valamint a kiválóság új lehetőségei előtt. Meglehet noha, hogy az ugrás az Ismeretlenbe még látható biztonsági háló nélkül fog megtörténni.

Lehet bár, hogy a régi sávban való haladás a megfelelő számunkra. Ez azon múlik, hogy a döntésünket a Szívünk Tudása vagy félelmeink és bizonytalanságaink alapján hozzuk –e majd meg. Lehetséges Igaz Egyként is a korábbi utunkon maradni, ha azonban a döntést félelmeink vezetik, korábbi biztonságérzetünk hamar magunkra hagyhat. Most nem csak az irányt választjuk, de azt is, hogy mely csomagunkat visszük magunkkal az útra. Az is lehet, hogy egy rövidebb vonatra szállunk, ami sokkal sebesebben halad.

Lehet, sokan megállnak, mikor Július nagy jelentőségű döntéseivel kerülnek szembe. Néhányan talán bepánikolnak, mikor a jól tudott és ismert régi életeiket hátra kell hagyni. Párakat talán hatalmukba kerít a nosztalgia, mikor arra gondolnak, mit kell elhagyniuk. Történhet ez még akkor is, ha jól tudják, azoktól már rég nem voltak boldogok és elégedettek. Mindenki érti, hogy amikor sávot váltunk, már nincs visszaút oda, ahogyan a dolgok korábban voltak. NINCS LEFELÉ – NINCS VISSZAFELÉ.

Amit még sokan nem látnak az az, hogy nem csak mi hagyjuk el korábbi életeink, de azok is elhagynak minket. A változás itt van körülöttünk. A régi világok összeomlanak, pusztán csak azért, mert elérték a beteljesedés idejét.

Júliusban minden, amihez eddig ragaszkodunk, ami elgyengített vagy kicsivé tett minket, minden olyan helyzet, amely távol tartott minket attól, hogy Igazakként élhessünk, eléri kritikus pontját. Rendkívüli kényelmetlenség érzés telepszik ránk, amíg szembe nem nézünk velük. Sokan félnek felégetni maguk mögött a hidakat, holott ha megteszik, az annál gyorsabban hajtja majd őket előre. Amint ugyanis felégeted a régi életedhez, eszméidhez, szerepeidhez és elképzeléseidhez vezető utakat – nyilvánvaló biztonsági hálóid – korábbi valód korlátozása nélkül tudsz majd tovább haladni.

Korábbi támogató rendszereink most elhagynak bennünket és mi rendben leszünk nélkülük.

Új életeinkben az életmódunk is teljes mértékben más lesz. Nem csak, hogy lecserélünk korábbi munkákat újakra, vagy régi karmikus kapcsolatokat frissekre. Most valami TELJESEN ÚJ közeleg. Ez tényleg nem csak egy Új Táj, hanem egy Új Paradigma.

Minél többet el tudunk engedni a múltból, annál többet tudunk átölelni az Újból.

Minél többet el tudunk engedni azon módokból, ahogyan korább végeztük dolgaink, annál hamarabb érnek el minket az új módszerek.

Minél többet tudunk elengedni a dualista alapú viselkedésekből és hozzáállásokból, annál hamarabb leszünk teljesen Igazak.

Minél inkább kitárjunk az elménk, annál többet fogunk tanulni.

Minél többet eresztünk a korábbi eszméinkből, annál hamarabb fogjuk látni, hogy mi is zajlik valójában.

Minél kevésbé félünk, annál inkább tudjuk majd magunkévá tenni az Ismeretlent.

Minél inkább természetes önmagunk vagyunk, annál inkább ki tudjuk fejezni igaz kiválóságunk.

Minél jobban kitárjunk a szívünk, annál több szeretetet érzünk majd.

A régi lezárásában van egyfajta visszavonhatatlanság. Többé nem hagyhatjuk nyitva kiskapuink. Van néhány olyan öreg menekülési útvonal, amelyet most be kell zárni, hogy többé már, mint opció se létezzenek. Ez elképzelhetetlen módon szabadít fel majd minket és megengedi, hogy teljes mértékben az ITT és MOST-ban lehessünk.

Júliusban lezárunk helyzeteket vagy úgy, hogy szimplán elsétálunk tőlük vagy, egy új szintre emeljük azokat. Lerántjuk majd bőrünk minden rétegét egészen addig, amíg nem marad más, csak az Igazság. Nem csupán új irányaink választjuk, de azt is, hogy Igaz Egyek legyünk. Azt választjuk, hogy a Szívünk Tudását kövessük. Azt, hogy Igaz Életet éljünk.

Júliusban úgy érezzük, mintha éppen a gubóikból előbújó, egykori bábok lennénk. A korábbi nehézségekből majd sok, könnyedebbé válik. Többet nem fogunk annyira specifikus feladatainkra fókuszálni, mit és mikor kell még elvégeznünk, hanem sokkal inkább a jelenben leszünk. Amint ez megtörténik, egyszerre minden, a Jó időben – Jó helyen módjára, magától fog megoldódni.

Életünk alappillérei – amelyekre eddig építkeztünk – elmozdulnak. Ez az a hónap, amikor megváltoztathatjuk, erősíthetjük vagy lebonthatjuk azokat, hogy az új valósághoz már más alapokat emeljünk. Amint egyre inkább közeledünk az Új Tájhoz, felfedezzük a határát azon dolgoknak, amelyek az utonkon lemorzsoldódtak rólunk. Az életszemlélet egy teljesen új módját alakítjuk ki. Minél mélyebbre lépünk az új helyen, annál gyakrabban fogjuk azt tapasztalni, hogy rövid szüneteket kell tartanunk. Hogy le kell heverednünk és ultra mozdulatlannak lennünk ahhoz, hogy az Új Paradigmához beigazodhassunk. Amint ezt megtesszük, azonnal minden a helyére kattan.

Amint kiválasztjuk az irányt, rengeteg előkészület vár még ránk, mielőtt az Új Célunkkal is összhangba kerülhetnénk. Ezért is olyan fontos, hogy hátrahagyjuk azokat a dolgokat, amelyeket nem akarunk többé magunkkal cipelni, és, hogy összegyűjtsük azokat, amelyekre viszont szükségünk lesz. Ez annyira felszabadít minket, hogy képesek leszünk meglátni, valójában mi vár ránk ott. Az új sávban már teljesen új személyekkel és élményekkel haladunk.

Július jelzi az átkelésünk egy kopár, meddő sivatagból a gyümölcsöző földre. Noha a termés még nincs ott a lombokon, de eme Új Tájon már vannak fák, amelyek bizony gyümölcsöt fognak majd hozni és, ahol a kertünk virágba borulhat. Míg azok korábban, a sivatagban, nem tudtak…



Solara Júliusi Szörf Riportja, szabad fordításomban. Az eredeti szöveget ITT találod.

A fordítást Pávalány készítette.  Cikk eredetije: http://pavalany.hu/?p=1670




Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése